Областният управител на област Русе Галин Григоров присъства на откриването на родното председателство на Съвета на Европейския съюз

Областният управител на област Русе Галин Григоров присъства на официалната тържествена церемония в Народния театър „Иван Вазов“, посветена на откриването на родното председателство на Съвета на Европейския съюз.
Г-н Григоров използва повода да обсъди с други областни управители провеждането на разнообразни инициативи, с цел популяризиране приоритетите и задачите, върху които България трябва да работи по време на европоредседателството.
В тази връзка за всички институции от Русе и региона са осигурени и рекламни материали.
Началото на церемонията беше дадено с изпълнение на Националния химн, а след това министър Лиляна Павлова произнесе встъпителни думи. Тя постави акцент на това, че България има какво да даде на Европа, започвайки от уникалната култура, истории, традиции и фолклор стигайки до иновации и технологии. Официални речи произнесоха още президентът на Република България г-н Румен Радев, председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева, председателят на Европейския парламент г-н Антонио Таяни, председателят на Европейския съвет г-н Доналд Туск, председателят на Европейската комисия г-ж Жан-Клод Юнкер и министър-председателят Бойко Борисов.
Церемонията продължи с концерт, представящ магията на българския фолклор.
На събитието присъстваха народните представители от 19-ти МИР Русе и кметът на община Русе Пламен Стоилов.

Сподели:

Още новини от деня