Областният управител на Русе Анатоли Станев бе удостоен с почетна грамота и плакет от кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов

Областният управител на Русе Анатоли Станев бе удостоен с почетна грамота и плакет от кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов

Областният управител на Русе Анатоли Станев бе удостоен с почетна грамота и плакет от кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов за особени заслуги към местната власт. Отличието се дава в навечерието на 110-ата годишнина от основаването на общината и по повод 20 години от обявяването на Сливо поле за град. Валентин Атанасов отбеляза, че е благодарен за перфектната комуникация със Станев, който многократно е съдействал за справяне с различни ситуации и е допринесъл за развитието на общината. „Областният управител Анатоли Станев винаги е давал конструктивни предложения за развитието на Сливо поле. Благодаря му за професионализма и всеотдайността“, каза Атанасов. От своя страна Станев сподели, че е уверен, че от ръководството на Общината ще продължат да бъдат близо до хората, помагайки им в ежедневните предизвикателствата, пред които са изправени. „Считам, че местната власт трябва да работи с гражданите непрестанно и да им покаже, че наистина всеки човек може да разчита на нея. Гарантирам категоричната си подкрепа, както и тази на ръководения от мен екип“, заяви още Станев.

С плакети бяха удостоени още всички общински съветници и кметове от общината, както и представители на бизнеса, а също и ректорът на Русенския университет академик Христо Белоев, благодарение на когото в населените места от община Сливо поле са реализирани множество проекти. 

По-рано през деня областният управител поднесе и цветя и пред Паметника на загиналите в Балканската, Първата и Втората световни войни. Припомняме, че монументът бе открит през 2001 година и на него са изписани шестнайсет имена на загинали в името на родината. Състоя се и церемония по тържествено издигане знамето на Община Сливо поле.

Същевременно бившата учителка Веска Узунова бе избрана за първия и единствен към момента почетен гражданин на Общината.

Празненствата по случай празника на Общината ще продължат до неделя включително.

Сподели: