Областният управител на Русе Драгомир Драганов наблюдава провеждането на специализирана тренировка на местното Военно формирование 32420

Областният управител на Русе Драгомир Драганов наблюдава провеждането на специализирана тренировка на местното Военно формирование 32420

Областният управител на Русе Драгомир Драганов наблюдава провеждането на специализирана тренировка на местното Военно формирование 32420 с командир подполковник Павлин Илиев. То се проведе днес на езерото в Николово, като целта на занятието бе демонстрация на възможностите за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи и най-вече от наводнения. Подобни занятия се провеждат редовно, като тази година са планирани две. Бронираните военни машини трябваше да преодолеят водни прегради в рамките на определено време. Водачите демонстрираха последователно маневри върху суша и във вода и кормуваха по предварително определен маршрут.

Драганов определи учението като успешно и необходимо. „Подобни инициативи са полезни, защото дават възможност за разиграване на различни сценарии, а бързата и адекватни реакция в подобни случаи е от критично значение“, коментира Драганов. През тази година се очаква 20 военнослужещи от Сухопътни войски на Българската армия да преминат през такова обучение.

Тренировката се проведе с няколко машини – БТР-60 ПБ.

Припомняме, че същите машини и част от военните са участвали и в спасителната акция при наводнението в село Цар Калоян през 2007 година.

В периода 1977 – 1978 г. областния управител Драгомир Драганов е служил в същото поделение.

Сподели: