Областният управител обсъди нови възможности за партньорство в културата

Областният управител обсъди нови възможности за партньорство в културата

Областният управител на област Русе Галин Григоров се срещна с директора на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ д-р Чавдар Ангелов, както и с директора на Художествената галерия в Казанлък Христо Генев.

По време на срещата беше обсъдена възможността за организирането на съвместни инициативи, посветени на патриотичното възпитание и съхраняването на родната памет. За целта се планира засилване на сътрудничеството между институциите и съответно провеждането на съвместни възстановки и изложби. Сред идеите е и по време на предстоящия четвърти комитски събор, който се предвижда да бъде в началото на месец септември 2020-та година, на територията на областта да се реализират паралелно още няколко събития, свързани с привличането на интереса на младото поколение към славното ни историческо минало.

Партньорството в сферата на изкуството също ще се задълбочава и разширява, като по този начин се цели утвърждаването на Русе и региона като водещ културен център не само в страната, но и по поречието на река Дунав.

Интересен факт е, че на 18-ти декември в Казанлък ще бъде открита изложбата на Димитър Радойков, посветена на 140-та годишнина от рождението на художника. Припомняме, че до скоро всеки имаше възможност да разгледа експозицията и в Русенската художествена галерия.

Сподели:

Още новини от деня