Под патронажа на областния управител в Русе

Под патронажа на областния управител в Русе се откри изложба на румънски художници

Днес в Зала „Русе“ на Историческия музей беше открита изложбата „Артистични признания на двама румънски художници“ – Петра Шербанеску – Тънасе и Михай Некита Буркулец. Инициативата е по повод 22 септември – Ден на независимостта на Република България, а нейни организатори са Асоциация „Еврорегион Данубиус“ и Регионалния исторически музей, в рамките на подписаното споразумение за сътрудничество между споменатите институции, като в същото време експозицията е под патронажа на областния управител на област Русе Галин Григоров.

От негово име беше връчен поздравителен адрес на организаторите, в който се казва:

„…Изключително радостен съм, че жителите на Русенска област имат възможността да се докоснат за пореден път до културата на северната ни съседка и да опознаят отблизо нейните детайли! Вярвам, че именно подобен тип начинания стоят в основата на европейската интеграция и нейното развитие!

Използвам повода, за да засвидетелствам още веднъж уважението си към Вас за последователността и професионализма, с които работите за обогатяването на трансграничното сътрудничество между България и Румъния!…“

Поздравителен адрес беше връчен и от името на кмета на община Русе Пламен Стоилов.
На откриването присъстваха още представители на културни и образователни институции от региона и от Румъния, както и директорът на Гюргевския музей Йонел Мускалу.

Изложбата ще остане в Русе до 25 септември.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"