Областният управител подкрепи М. Баркашки в състезание по шосейно колоездене

Областният управител подкрепи М. Баркашки в състезание по шосейно колоездене

Областният управител на област Русе Галин Григоров подкрепи Мартин Баркашки, който утре за първи път ще се включи в състезанието по шосейно колоездене “DRAG ИЗКАЧВАНЕ НА ВИТОШA”.

Надпреварата, която е организирана от спортен клуб „ДРАГ“, ще се проведе за шеста поредна година и има за цел да съдейства за популяризиране на активните спортни занимания, свързани с колоезденето, а също и да мотивира все по-широк кръг от хора във всички възрасти да участват в тях.

В състезанието, което се счита за едно от най-известните на Балканския полуостров, могат да се запишат за участие както професионални колоездачи и отбори, така и любители, които са готови да приемат това нелеко предизвикателство.

Участието на Мартин Баркашки в съревнованието, чийто маршрут е 22 км., а денивелацията достига 1200 м., стана възможно благодарение на подкрепата на областния управител Галин Григоров.

Началото на състезанието ще бъде дадено пред резиденция „Бояна“, а финиш линията ще бъде пред хижа „Звездица“.

Мартин Баркашки е завършил машинно инженерство, а колоезденето е негово хоби. Той е и сред редовните участници във вече превърналия се в ежегоден велопоход Русе – Гюргево, посветен на Априлското въстание.

Сподели: