Областният управител посети Караманово, за да види наводнението там

Областният управител посети Караманово, за да види наводнението там

Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно с главния секретар на Областната администрация Симеон Иванов извършиха проверка на място в землището на село Караманово, община Ценово във връзка с публикации в медиите за наводнени земеделски земи, сеновали, стопански сгради, обори, както и прилежащата пътна инфраструктура по протежението на река Студена.

В присъствието на представители на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Долен Дунав беше извършено обследване състоянието на мостовото съоръжение, след село Караманово, разположено на път II-54 – гара Бяла – село Ценово – село Пиперково – село Караманово – град Свищов.

Установено беше, че към момента на проверката мостът не е залят и няма следи от заливане.

Засегнати са единствено няколко декара земеделски земи.

Проблемът с експлоатационното състояние на дигите на р. Студена, респективно заливането на посоченото мостово съоръжение, датира назад във времето, за което Областна администрация Русе е изготвила проект за възстановяване на проектния профил на реката. Същият е изпратен с искане за приоритетно финансиране и изпълнение до всички компетентни институции.

Предвид изложеното Областна администрация Русе е създала организация за следене на нивата на водите на територията на региона.

Сподели:

Още новини от деня