Областният управител прие посланика на ФРГ у нас

Областният управител прие посланика на ФРГ у нас

Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно със своя заместник Валентин Колев се срещнаха с посланика на Федерална Република Германия в Република България Н. Пр. Херберт Салбер. Поводът за посещението на посланика е честването на 135 години Дойче шуле в Русе.

По време на срещата бяха обсъдени двустранните отношения между България и Германия в област Русе в сферата на икономиката, образованието и културата. Също така бяха дискутирани и някои значими за региона и страната проекти като тези за изграждането на автомагистрала между Русе и Велико Търново, както и построяването на трети мост над р. Дунав, който да е при Русе. Споменато беше, че развитието на подобен тип инфраструктура ще насърчи немските инвестиции и в по-малките общини от територията на област Русе, където безработицата е по-висока.

Акцент беше поставен върху значението на дуалното образование и обучението на специалисти, като по този начин би се подпомогнало и цялостното икономическо развитие.

В разговора бяха обсъдени двустранните отношения между Русе и Гюргево. Те за пореден път бяха посочени като еталон в партньорството по поречието на Дунав.

В края на срещата двете страни размениха протоколни подаръци, а Н. Пр. Салбер изрази своите отлични впечатления от Русенския регион и увери в готовността на Германия да засили сътрудничеството си с област Русе.

Сподели:

Още новини от деня