съдова хирургия отделение 1

Обновено е отделението по съдова хирургия в УМБАЛ „Канев“, предстои обновяване на това по урология + ВИДЕО

Отделението по съдова хирургия в УМБАЛ „Канев“ – Русе вече е с изцяло нова визия. Обособено е пространство, където пациентите да изчакват преглед, да се срещат с близките си, да разговарят с лекарите. Там има и представяне със снимки и информация за лекарите в отделението.

„Направихме и нещо революционно за болницата ни – отворен сестрински пост, за да бъде достъпът до и на пациента по-бърз и по-лесен, увеличихме и пространството за манипулации“, обясни д-р Петя Кашукеева. Всичко е боядисано в синьо, защото този цвят успокоява според последните проучвания.

Самите пациенти също са доволни от настъпилите промени. Валентин за четвърти път е пациент на отделението и споделя, че преди е било в трагично състояние. „Сега няма нищо общо, нещата са прекрасни, всичко е ново, удобно“, сподели той и благодари на лекарите и сестрите за отношението.

Това не е единствената модернизация на апаратурата и отделенията в УМБАЛ „Канев“. Извършва се ремонт и цялостно обновление на целия операционен блок на УМБАЛ „Канев“, с изключение на двете операционни зали на КОЦ, обясни директорът Иван Иванов.

Сподели: