Обръщение за Рождество на Монс. Петко Христов – президент на Каритас България

Обръщение за Рождество на Монс. Петко Христов – президент на Каритас България

Време за прочитане: < 1 мин.

Обръщение за Рождество на Монс. Петко Христов – президент на Каритас БългарияСкъпи братя и сестри в Христа,

От любов към нас и за нашето спасение Бог Отец ни се разкри като стана човек, Той избра да стане наш брат и да живее в нашия свят чрез Исус от Назарет.

Този Божий дар ни изпълва с истинска радост, но и с отговорност. Призовава ни да живеем вярата чрез нашите ежедневни действия, чрез които да показваме Божието присъствие и близост. Бог избра Исус да се роди в бедност, така величието на Бог се разкри за всички хора. Така ние получихме завета да се обичаме като братя и сестри, създадени и обичани от Небесния Отец.

В тези дни на тази голяма радост и надежда бих искал да отправя специална благодарност и молитвени пожелания към вас, братя и сестри, които по различни причини се намирате в затруднение и изпитвате страдание и които избрахте нас, като ни се доверихте ние от Каритас да ви придружаваме и подкрепяме; към вас сътрудници и съмишленици на организацията, които посвещавате своето време и усилия в служене на нуждаещите се наши събратя; на вас партньори и дарители, които правите възможно осъществяването на нашата дейност.

Благодаря на всички за доверието, добротата и всеотдайността. Нека радостта от Раждането на Христос да изпълва сърцата ви с надежда, която да ви окриля в трудни моменти и с любов, която да дарявате и която да бъде дар за самите вас!

Свято и благословено Рождество Христово!

Сподели:

Още новини от деня