Обстановката в Русенско постепенно се нормализира

Обстановката в Русенско постепенно се нормализира от обилния снеговалеж днес, придружен със силен вятър. Това съобщи областният управител на Русе Галин Григоров.
Няма населени места без ток и вода. Единствено в село Обретеник електрозахранването е частично нарушено, но проблемът много скоро ще бъде отстранен.
По-рано днес 23 населени места в региона останаха без ток. В други три електроазхранването беше частично нарушено. В 12 населени места бе прекъснато и водоснабдяването.
Пътят Русе-Бяла е отворен за движение за всички превозни средства. Голямо задръстване се е получило този следобед в района на Бяла, като причината е завъртял се камион.
Все още е ограничено движението на камиони над 12 тона по направлението от Русе за Силистра.
От областната дирекция на МВР информираха, че през деня в региона са регистрирани много катастрофи. При инцидентите няма тежко пострадали хора.
Директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Русе Спасимир Димитров обясни, че почистването и осоляването на улиците в града ще продължи през нощта. Работят 24 снегопочистващи машини. Тротоарите в града се поддържат ръчно и с роторни машини.
От хидрометеорологичната станция съобщиха, че в град Русе се е образувала около 20 см снежна покривка, а скоростта на вятъра достига до 40 км/час.

/Източник – БТА/

Сподели:

Още новини от деня