Обучение по общи бакалавърски и магистърски програми с университета Nong Lam University в град Хо Ши Мин, Виетнам

Обучение по общи бакалавърски и магистърски програми с университета Nong Lam University в град Хо Ши Мин, Виетнам

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес бе поставено началото на поредица от работни срещи в университет Nong Lam University, в град Хо Ши Мин, Виетнам.

Програмата на посещението включва срещи между двамата ректори – чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев  и проф. Нгуен Хай, с декана на инженерния факултет проф. Нгуен Бич, с преподаватели от направленията: земеделие, земеделска техника, транспорт и информатика, посещение на от отдел международно сътрудничество и др.

По време на срещата ректорите на висшите училища анализираха досегашната дейност по подписания през 2015 година договор за сътрудничество и отчетоха постигнатите резултати при обмена на преподаватели, студенти и докторанти по програма Еразъм +, участието в общи събития и провежданата Еразъм седмица в Русенския университет, работата по общи научни теми и др. Обсъдени бяха и възможностите за бъдещи съвместни инициативи.

В следващите дни предстои договаряне на параметрите за обучение по общи бакалавърски и магистърски програми, съвместно обучение на докторанти, работа по общи научни проекти, публикации в списания, участие в научни конференции и други.

По време на срещата беше обсъдена и възможността за съвместни дейности в асамблеята ASEM „Дунав-Меконг“, в която Русенския университет активно участва.

Сподели:

Още новини от деня