Обучителни занятия на бъдещите акушерки от катедра "Здравни грижи" на Русенския университет се проведоха в АГ болница "Д-р Щерев"

Обучителни занятия на бъдещите акушерки от катедра „Здравни грижи“ на Русенския университет се проведоха в АГ болница „Д-р Щерев“

Обучителни занятия на бъдещите акушерки от катедра „Здравни грижи“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“ се проведоха в АГ Болница Д-р Щерев през последната седмица на април.

По време на обучението в клиниката се проведоха специализирани учебни занимания по Женска консултация с проф. д-р Таня Тимева, водещ акушер-гинеколог, репродуктивен специалист и любим преподавател на бъдещите специалисти по здравни грижи от специалността „Акушерка“ в Русенския университет. Благодарение на високо професионалния екип на болницата момичетата успяха да съчетаят теоретичните лекции, с практически занимания, провеждани в клиничната база.

Студент акушерките от първи курс и един от студентите по програма Еразъм във ФОЗЗГ участваха в обучението с подкрепата на ас. Даниела Лютакова от Катедра Здравни грижи. Те успяха да се включат и практически в лечебните процеси в различните звена – IVF сектора, Женска консултация, Следродилна грижа, Гинекология, Оперативна гинекология и още. Определено един от акцентите на престоя и обучението им беше досегът с Ембриология и специалистите ембриолози, които им разказах за дейността си и им показаха най-новите и високотехнологични методи и апарати, които подпомагат работата им.

Изключително сме благодарни за щедрото гостоприемство и стабилното партньорство на всеки един член от екипа на болницата. Всички колеги споделят възхищението си и прекрасните си впечатления, споделиха от катедра „Здравни грижи“.

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ си сътрудничи с различни университетски структури, което е по примера на добрата европейска практика за развитието на специалистите по здравни грижи. Една от най-важните роли на болницата в обществения живот на страната е развитието в клиниката на научно-учебен отдел по европейски и световен модел. Затова всяка година, регулярно, бъдещите акушерки от Русенския университет преминават през обучение в отделенията на болницата в София.

Сподели: