Обща изложба „Арго“ ще бъде представена в Русе на 14 юли

Обща изложба „Арго“ ще бъде представена в Русе на 14 юли

Обща изложба „Арго“  с куратор Росен Станоев ще бъде подредена в Зала 1 и 2 на Художествена галерия – Добрич (ХГ). Откриването ще бъде на 13 юли.  

„Проектът „Арго”, оформен като реализация на групова изложба, съставлява обединение от 37 автори, отличаващи се със силно разпознаваем почерк. Направеният творчески синтез чрез кураторския подбор от страна на Росен Станоев предлага една еклектична визия за изложба, в която балансирано се изявяват креативни търсения в пластично, живописно и графично отношение. Индивидуалният изказ на всеки от авторите носи уникално излъчване на проекта, допълнително подчертано от богатите в национален и международен план биографии на художниците.

Едновременно традиционна и модерна, изложбата обобщава творческата визия на няколко поколения артисти, характеризирайки я като актуална и идентифицира нейната съвременна звучност. Съвкупността на имена от цялата страна, определят проекта като събитие с национална значимост, което прераства в пътуваща изложба с възможност за по-широка видимост“, казва в представянето на експозицията д-р Деница Иванчева Иванова-Александрова, която е преподавател в катедра „Графика“ при Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий” и уредник в ХГ “Недялко Каранешев“ – Горна Оряховица. 

„В Добрич ще подредим половината от произведенията, другата част вече пътува за Русе, където ще бъде представена на 14 юли“, каза за БТА кураторът на експозицията Росен Станоев. Той в момента подбира картините и аранжира тяхната подредба заедно с галеристите от Добрич. 

Сподели: