тютюнопушене цигари дим

Общинска полиция в Гюргево санкционира и непълнолетни за пушене около училищата

46 санкции на стойност 13 000 лева наложи през отминалата седмица Общинска полиция – Гюргево на тези, които не спазват забраната за пушене в закрити обществени места, както и в близост до други като бболници, училища и др., спрямо стопани на домашни любимци, които ги разхождат без нужните документи и без да почистят след тях. Установени са непълнолетни, пушещи в близост до Националния колеж „Йон Майореску“, гимназиите „Тудор Виану“, „Николае Картожан“, „Йон Барбу“, както и граждани, пушещи около Окръжна болница – Гюргево. Санкционирани са общо 6 непълнолетни, както и 15 възрастни. Глобите са за 10 000 лева общо, а са дадени и три писмени предупреждения.

Глобени са и 4 дружества, които предлагали напитки на места, вън от определените с разрешителното им за работа. Заведението на едно от тях дори е затворено до отстраняване на констатирани допълнителни нередности.

7 писмени предупреждения са връчени на стопани на домашни животни, които са ги разхождали без нужните документи или не са чистили след тях.

3 санкции за общо 200 лева са наложени за нарушаване на обществения ред и спокойствието в града.

Глоби за 1500 лева са наложени за нарушаване ограничения и забрани от водачи на МПС в определени зони на града.

Сподели:

Още новини от деня