Община Борово и Сдружение „Българо-румънски трансграничен институт по медиация” обявяват ученически конкурс за есе на тема ,,Доброто в мен и около мен”

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Борово в партньорство със Сдружение БРТИМ провеждат кампания „Месец на добрите дела“. Месец май 2020 г. ще бъде отбелязан като месец на добрите дела.
Насърчаваме всички ученици, живеещи на територията на общината, без значение в кое учебно заведение учат, за активно участие в кампанията и конкурса. Цел на кампанията е да предизвика интереса на подрастващите към добрите постъпки, дела и инициативи и да ги предизвика самите те бъдат двигател на доброто. Доброто е в съзвучие с интересите на общността, то е живото проявление на морала и етиката и общоприетите добродетели. Правейки добро, младите хора се противопоставят на агресията в училище, на улицата или на стадиона. Дори най-малките, на пръв поглед незначителни добрини не бива да се пренебрегват. Доброто дело се свързва с човека и се помни дълги години напред, независимо какви са били мащабите му. Но най-ценното на добрината е, че тя е заразителна.
Ако си ученик в прогимназиален или в гимназиален етап, ти си нашия човек!
УЧАСТВАЙ в конкурса и стани част от кампанията „Месец на добрите дела“!
Как? Напиши есе в обем до 3 печатни страници на тема: „Доброто в мен и около мен“.
Условия за участие в конкурса:
• Всеки ученик, живеещ на територията на Община Борово може да участва.
• Изисквания към есето: до 3 печатни страници, изготвени на Microsoft Word.
• Участниците могат да изпращат творбите си на имейла на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните mkbppmn@borovo.org или имейла на Сдружение БРТИМ mediationbg@abv.bg до обявения краен срок. Тема на имейла: За участие в конкурса „Доброто в мен и около мен“. Задължителна информация за участника: Име и фамилия, възраст, в кое училище и в кой клас учи, телефон за контакт.

КРАЕН СРОК ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА: 30.06.2020 г.

Всички творби ще бъдат публикувани на страницата на Община Борово във Фейсбук по реда на тяхното получаване. Участниците ще бъдат оценявани посредством броя на събраните харесвания под публикацията. Творбата, събрала най-много харесвания ще получи награда на публиката – грамота и ваучер за ученически пособия.

На 01.07.2020 г. тричленно жури ще определи победителите. В журито ще участва Секретаря на МКБППМН към община Борово, представител на БРТИМ и Директори на местните училища. Отличените участници имат шанса да спечелят освен индивидуални грамоти и награди, и материални придобивки на стойност от 100 до 200 лв. за първо, второ и трето място.

Сподели:

Още новини от деня