Община Гюргево се приготвя за честването на националния празник - 1 декември

Община Гюргево се приготвя за честването на националния празник – 1 декември

Време за прочитане: < 1 мин.

Община Гюргево се приготвя за честването на националния празник – 1 декември. Тази година се навършва 1 век от т. нар.голямо обединение на страната, поради което празненствата ще бъдат с особен заряд и мащаб в региона и цялата страна. Ще се проведе традиционния парад, официални церемонии по изпълнение на националния химн, полагане на венци и цветя, света литургия и др.

Началото ще бъде дадено в 10 часа с приема на официалните лица. Вече е подготвена и богата културна програма. Част от нея е организирането на голям празничен обяд в 11.30 часа на 1 декември. Той ще бъде издържан в духа на коледните традиции на Румъния. Паралелно с това ще се състои спектакъл с народна музика на сцена, находяща се на площад „Трикольор“. В него ще участват известни изпълнители от страната, а също така и ансамбъла за народни песни и танци „Дойна Дунари“.

В парка „Алеи“ ще бъдат официално запалени светлините на коледната елха /17.30 часа/. Така кметът на Община Гюргево Николае Барбу ще постави началото на коледните празненства. В края на деня ще има и шествие с факли до центъра на града.

Сподели:

Още новини от деня