Община Русе, Еушипмънтс АД, „БиоАктив и ГрийнАктив“ ООД стартират съвместен проект за почистване и опазване на природата в Русе и региона

Община Русе, Еушипмънтс АД, „БиоАктив и ГрийнАктив“ ООД стартират съвместен проект за почистване и опазване на природата в Русе и региона

Община Русе, Еушипмънтс АД, „БиоАктив и ГрийнАктив“ ООД стартират съвместен проект за почистване и опазване на природата в Русе и региона. Проектът е под надслов „Русе на чисто“ и чрез обединените усилия на горепосочените заедно с други доброволци – физически и юридически лица, има за цел почистване и превенция на повторно замърсяване на засегнати от човешка дейност и отпадъци райони.

Проектът е вдъхновен от желанието на компании Еушипмънтс АД и „БиоАктив и ГрийнАктив“ ООД за принос към по-екологична среда и създаване на по-здравословно обкръжение за местната общност.

Пилотната инициатива ще се проведе на 11-ти май (събота) от 9.30 часа, сборен пункт за начало на почистващите дейности – центъра на с. Басарбово. Тогава ще се определят всички зони, които ще се почистват, а всички участващи и доброволци ще се разпределят по групи.

Организаторите приканват всички доброволци да заявят своето желание за участие в тази и следващи инициативи на [email protected].

За всички участници в почистването ще бъдат осигурени материали като ръкавици и чували за боклук, а също така ще бъдат подсигурени различни видове превозни средства за събиране и извозване на отпадъците.

Сподели: