Община Русе извърши поредна проверка на фирма „Нелсен“ за зимната готовност

Част от специализираната техника за снегопочистване, която преминава техническо обслужване в централата на фирма „Нелсен“, вече е на територията на Община Русе, като в следващите дни се очаква да пристигнат и останалите машини. Това стана ясно при поредната общинска проверка на техниката и готовността за зимно поддържане на „Нелсен Чистота“. /снимка – архив/

Проверката бе извършена от Комисия от общинската администрация с председател Георги Игнатов, директор Дирекция „Общински ред и сигурност“, проф. Любомир Владимиров, директор Дирекция „Екология и транспорт“, и Наталия Кожухарова, инспектор в отдел „Екология“.

„Нелсен Чистота“ представи следните машини за снегопочистване и зимно поддържане на улици, тротоарни площи и площади на територията на гр. Русе:

  • 3 броя комбинирани с гребла и кошове за разпръскване на инертни материали с гребло до 4 метра, от които 1 брой е в сервиз;
  • 9 броя комбинирани с гребла и кошове за разпръскване на инертни материали с гребло до 3 метра;
  • 3 броя комбинирани с гребла и кошове за разпръскване на инертни материали с гребло до 0,9/1,5 метра;
  • 2 броя челен товарач;
  • 2 брой самосвал;
  • 4 броя ръчен роторен снегорин.

Установените налични количества препарати и инертни материали за третиране на пътната настилка, площади и тротоарни площи са: сол – 5 000 т. и магнезиев хлорид – 2,5 т.

Заложените дейности съгласно сключения тригодишен договор включват снегопочистване с автомобил или механизирано с гребло, ръчно снегопочистване, почистване с лед, третиране на пътните настилки с магнезиев хлорид и калциев хлорид.

Сподели: