Община Русе изпълнява нови паркоместа до блоковете "Вела Благоева" и "Мара Манева"

Община Русе изпълнява нови паркоместа до блоковете „Вела Благоева“ и „Мара Манева“

Повече от 20 години жителите на бл. Вела Благоева в кв. Възраждане са потърпевши от липсата на обособени места за паркиране пред жилищния блок. Тъй като няма къде да паркират автомобилите си, те са принудени да го правят в тревните площи, които отдавна вече са се превърнали от тревни в изцяло кални площи. Освен, че се разорава зелената зона пред блока, което създава нелицеприятна гледка за живущите в района и преминаващите от там граждани, калта, която полепва по гумите на автомобилите, се разнася по съседните улици. От една страна улиците биват замърсени, а от друга – това създава допълнителна предпоставка за увеличаване запрашеността на въздуха. Всичко това го дишаме ние.

От 2 дни Община Русе посредством ОП „Комунални дейности“ започна изпълнението на нови паркоместа до блоковете „Ана Вентура“, „Вела Благоева“ и „Мара Манева“. /на снимките днес/

Те ще са с паркоелементи, подобно на Алея Възраждане до Парка на младежта. Това стана след питане на общинския съветник Биляна Иванова от месец март 2021 година. Тогава тя бе уверена от кмета Пенчо Милков, че догодина ще стартират строителните дейности.

Сподели: