жп гара русе

Община Русе напомни на НКЖИ да извърши ремонт на подлеза на Централна ж. п. гара

Извършен е поредният оглед на подлез на централна ж. п. гара Русе по сигнал на граждани и е отправено напомнително писмо до Национална Компания „Железопътна инфраструктура“, която е собственик на подлеза, за предприемане на спешни мерки за ремонт и изпълнение на вече поети от тях ангажименти за това при проведените до момента срещи. Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков за извършеното през отминалата седмица.

Новият подлез бе открит през 2006 година, но състоянието му в момента не е никак добро. Той обаче е пряката връзка на живущите от поне 2 квартала с центъра на града. Модерният асансьор не работи ,защото блокира при температури под 5 и над 30 градуса. В същото време хората са принудени всеки ден да изкачват понякога по няколко пъти общо 60 стъпала. Подлезът често се наводнява, а през зимата плочките стават като ледена пързалка поради лошо състояние на водостоците.

Проблемът е, че при строителството на бул. „България е унищожен дренаж, който е отвеждал скатните води. В резултат те се изливат в основите на зданието. То е ремонтирано за над 3.5 млн. лева преди близо 15 години.

Сподели: