Община Русе подпомогна РЗИ – Русе провеждане на безплатна скринингова кампания за тестване на хепатит B и C

Бяха проведени организационни дейности съвместно с РЗИ – Русе за провеждане на безплатна скринингова кампания за тестване на хепатит B и C и провеждане на беседа с жени за повишаване на осведомеността им по отношение ползите от кърменето. Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пено Милков за отминаващата седмица в ресор „Хуманитарни дейности“.

Подготвена и представена беше информационна беседа във връзка със Световна седмица на кърменето от 01.08 до 07.08.2022 г. със съдействието на специалист детски болести.

Извършено бе консултиране за превенция на заразяване с Хепатит А, Ковид – 19 и превенция на кариеси на детските зъби, хигиена и профилактика в кв. „Селеметя“ и в кв. „Средна кула“.

Изготвен е доклад за закупуване на медикаменти и консумативи за детските ясли, здравните кабинети в детските и учебни заведения в Община Русе и за разкритите услуги по Проект „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2– предоставяне на новите услуги – Център за грижа за лица с психични разстройства и Център за грижа за лица с различни форми на деменция в Община Русе“.

Сподели: