Община Русе почете Седмицата на брака

Община Русе отбелязва Седмицата на брака

Община Русе се включи в инициативите по случай Международната седмица на брака – 7 – 14 февруари.

По традиция общинската администрация ще потърси най-възрастната женена двойка, която ще получи специално поздравление от кмета Пенчо Милков за своята дългогодишна отдаденост.

В периода 7-13 февруари /в работните дни/ двойките, желаещи да сключат брак, ще бъдат венчани от заместник-кмета Златомира Стефанова в залата за бракосъчетания на адрес пл. „Свобода“ 6. На 14 февруари кметът Пенчо Милков ще ръководи церемонията, предварително записана в отдел „Гражданско състояние“.

Акцент в честването този година ще бъде конкурсът за най-романтично предложение за брак. В него могат да се включат женени двойки, които в кратък текст да разкажат как са се сгодили. Описанието трябва да бъде придружено от снимка на семейството, която изобразява предложението за брак. Ако моментът не е запечатан, може да бъде приложена и снимка от сватбата на двойката.

Записването за конкурса ще продължи до 9 февруари /четвъртък/, като желаещите да се включат могат да изпратят необходимата информация на имейл [email protected] . Единственото условие към участниците е тяхното бракосъчетание да е било извършено според българското законодателство и да живеят на територията на община Русе. Специално жури ще избере най-оригиналните предложения за брак, които ще бъдат обявени публично на 14 февруари, а победителите ще бъдат поканени в Община Русе, където ще получат своите награди.

Седмицата на брака в България има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Тя е част от Международната седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в 29 страни по света. Седмицата на брака в България празнува доброволният съюз между мъж и жена, които са направили взаимно посвещение до края на дните си.

сн. Архив

Сподели: