Община Русе ремонтира детски градини със собствени строителни екипи и общински средства

Община Русе ремонтира детски градини със собствени строителни екипи и общински средства

Време за прочитане: < 1 мин.

Кметът на Русе Пенчо Милков и заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев посетиха детска градина “Незабравка”, в петък. Общината ремонтира тази детска градина със собствени средства и с общински строителни екипи. Ремонтът на санитарните помещения в детското заведение вече е завършен качествено и в срок.

С решение на Общински съвет Русе са отпуснати 150 хиляди лева за извършване на ремонтни дейности в детските градини на територията на общината.

За да бъдат справедливо разпределени средствата, след представените искания от директорите на градините, е сформирана комисия, която заедно с представители на синдикалните организации на детските градини и служители от строителното направление в Община Русе изготвят строително-стойностни сметки и предлагат конкретни приоритетни ремонти.

Така към настоящия момент са отремонтирани санитарните помещения в детска градина “Незабравка”. Предстоят ремонтни дейности на отоплителни инсталации, дограма и дворни пространства в “Звездица”, “Роза”, “Снежанка”, “Детелина”, “Чучулига”, “Пролет” и Средна кула.

Сподели:

Още новини от деня