зала лека атлетика ялта

Община Русе с втори успешен проект за модернизация на спортната инфраструктура в рамките на месеци

Община Русе успя да защити през последните месеци два свои проекта на обща стойност 400 000 лв. пред Министерството на младежта и спорта.

Усилията на общинската администрация са насочени към обновяване и модернизация на спортната инфраструктура в Русе.

През декември общината договори финансиране за нуждите на леката атлетика на стойност 150 хиляди лева. Работата по Проект „Ремонт на закрита лекоатлетическа писта в СК „Ялта“ започна на 11 януари и ще продължи 60 дни, като има и 30 дни гратисен период.

Предвидени са подмяна на амортизираната дървена дограма с нова PVC, цялостно освежаване на стените, подновяване на окачен таван и подова настилка, хидроизолация, външна мазилка и ново ел.табло.

Най-важно за русенските лекоатлети е полагането на специализирана настилка тип „in situ”, която е от особено значение за трениращите деца и младежи в отоплената през зимните месеци зала.

Изцяло обновената тренировъчна база по проект на Община Русе ще развие потенциала на състезателите и ще засили интереса към този спорт, което е и един от приоритетите през настоящия мандат.

Докато се извършват всички ремонтни дейности, лекоатлетите ще провеждат тренировките си в спортната зала на АГ „Гео Милев“.

Още един спортен проект на общината бе изведен до успешен финал. През юли 2020 г. беше създадена модерна база за развитие на боксовия спорт в бившия Техникум по зърносъхранение и зърнопреработване в Русе. В изпълнение на общинския проект бяха изцяло ремонтирани и обновени физкултурен салон, треньорски стаи, съблекални, санитарни помещения и топла връзка. Модерните условия и функционалната база ще насърчат желаещите да спортуват и да се развиват професионално в сферата на бокса.

През 2021 г. Община Русе ще продължи целенасочено работата си върху търсене на възможности за финансиране и на други спортни обекти с висока обществена значимост в града.

Сподели: