блок русия

Община Русе търси фирма да проучи и изготви проект за укрепване блок „Русия“

На 13 септември 2018 година Община Русе обяви обществена поръчка за „Проучване и изготвяне на Инвестиционен работен проект за укрепване сградата и земната основа на бл. „Русия“, находящ се на ул. „Шести септември“ № 90, вх. 1, гр. Русе“. Общината има сключено споразумение №РД02-30-33/02.07.2018 г. с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за предоставяне на средства за изпълнение на проучвателни и проектни дейности за сградата.

Продължителността на изпълнение е до 120 дни, а стойността до 90 000 лева без ДДС. Оферти се подават до 22 октомври 2018 г.

През ноември миналата година стана ясно, че МРРБ  отпуска средства за проектиране на укрепването и санирането на блок „Русия“ в Русе. Това обяви по време на среща с представители на етажната собственост министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На срещата присъстваха още народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, неговите заместници Димитър Наков и Страхил Карапчански, главният архитект на Община Русе Живка Бучуковска.

Блокът е построен през 1968 г. През 90-те години на 20 век сградата претърпява деформации в резултат на неравномерното слягане на земната основа под източната ѝ част поради намокряне. Геодезическо наблюдение през 2011 година констатира на наклоняване на юг с отклонение от вертикалата от 0.7 метра и слягане от над 0.7 метра от двете страни.

Прочетете още тук.

Сподели:

Още новини от деня