ЛВЗ-4

Община Русе ще бъде партньор на „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД в изпълнение на голяма инвестиция

Община Русе предложи на Общинския съвет да даде своето съгласие за участие на Община Русе като партньор на „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД. Същото е във връзка с подготовката и изпълнението на предложение за изпълнение на инвестиция по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков по отношение работата в ресор „Икономика и международно сътрудничество“ през отминаващата седмица.

Тече организацията по провеждането на Празника на квартала, като тази година той ще се състои на 14 октомври в двора на СУПНЕ „Фридрих Шилер“. Програмата ще включва забавленията за малки и големи, предшествани от акции по почистване, боядисване и облагородяване на терени в квартал „Здравец“, които ще се състоят на 30 септември и на 7 октомври;

За десета поредна година Фондация „Русе – град на свободния дух“ обявява конкурс за учители „Посланик на свободния дух в моето училище“. Инициативата е посветена на Деня на народните будители и се осъществява с финансовата подкрепа на „Холеман България“ ООД и „Тива Плюс“ ООД.

При голям интерес от русенци и гости на града премина и тази година Празникът на торта Гараш, който е част от Програмата за развитие на туризма на община Русе за 2023 г. Изключителен интерес сред гражданите провокира конкурса за любители, чиито торти бяха оценени от жури. Бизнесът бе представен от местни производители на сладкарска продукция, които предлагаха през целия ден свой прочит на торта Гараш и други сладки и солени изкушения. Малчугани проявиха своите умения в кулинарна работилничка, а шеф Ради Стамболов повече от 2 часа по атрактивен начин забавлява гражданите, които опитаха неговите Гараш – трюфели. Кулминацията на празничния ден постави концерта с участието на български музиканти и известния рап-изпълнител НаНа.

В периода 14-19 септември 2023 година се проведе европейското събитие за спортове на открито, финансирано по програма Еразъм спорт. В него се включиха състезатели от Германия, Литва, Румъния, Северна Македония, Турция и Сърбия, Малта и Северна Македония и Унгария. Програмата включваше различни спортни събития, обучения, културни и туристически развлечения за привличане на нови групи от хора към спортовете на открито, така и за съвместни инициативи за достъпен и по-зелен спорт.

Сподели: