Община Русе ще кандидатства за помощ пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии

Кметът на Община Русе Пенчо Милков обясни сега, че ударната сила на бурята е била основно в града. Мобилизирани са всички ресурси на общинските предприятия и фирми, с които има сключени договори, за да се нормализира обстановката. Приоритетно се отстраняват дърветата по кръстовищата, за да може да се движи общественият транспорт. За първи път от години той е блокиран, има скъсани жици и съборени стълбове на тролейбусната мрежа. По някои от линиите са пуснати електробуси, за да може да се обслужват гражданите. Преди два месеца е било възложено почистване на шахтите и те са били почистени, но въпреки това днес са мобилизирани пет екипа, които да се погрижат за тях.

Заради свличанията на земни маси и пропаданията в участъците, където върви водният проект, е казано на фирмите да вземат мерки да попълнят уляганията. Община Русе призова хората да ограничат придвижването си с автомобили.

Щетите са в процес на уточняване, а общината ще кандидатства за помощ пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Сподели: