пенчо милков

Община Русе ще участва в инициативата „За по-красив и подреден квартал“

Община Русе се включи в акцията „За по-красив и подреден квартал“ на „Професионален Домоуправител Русе“. Акцентът тази година е върху белите дробове на града – дърветата.  Първоначално от фирмата безвъзмездно ще бъдат подменени 50 дървета, които вече са увредени или са към края на жизнения си цикъл. Община Русе ще посочи 50 места, на които е необходимо дърветата да бъдат подменени.

За това се договориха заместник-кметът по комуналните дейности Димитър Недев и управителят на „Професионален Домоуправител Русе“ Цветелин Цонев. В срещата участваха и Георги Игнатов – директор на дирекция „Екология и транспорт“, Василена Панкова – началник отдел „Екология“ и новият директор на ОП „Паркстрой“ Чана Лозева.

„Професионален Домоуправител Русе“ ще финансира закупуването на младите дървета, а общинското предприятие „Паркстрой“ ще посочи точните места и видове, за да бъдат съобразени с градската среда.

Кампанията търси доброволци, които да помогнат в залесяването.

Според ландшафтните архитекти на общинското дружество акцията трябва да започне в най-благоприятния момент след края на зимата.

 От общинската администрация призовават русенци да се включат в еко-инициативата. Желаещите да се запишат като доброволци могат да го направят на телефон: 0895656422

Сподели: