Общинските съветници от ВМРО искат по-строг контрол при ремонта на тротоари и улици в Русе

Общинските съветници от ВМРО искат по-строг контрол при ремонта на тротоари и улици в Русе

Общинските съветници от ВМРО искат по-строг контрол при ремонта на тротоари и улици в Русе. Позицията изразиха преди час общинските съветници доц. д-р Севдалин Ангелов, Иво Пазарджиев, Владо Владов и Траян Тотев. Доц. Ангелов даде конкретни примери за лошо изпълнение на настилка с нови плочки по протежение на тротоара на бул. „Цар Освободител“ от ул. „Александровска“ до светофарите на ул. „П. Д. Петков“. Той отбеляза, че на места те са дори счупени. Забележка бе отправена и във връзка с ремонта от другата страна на булеварда, където бе положен асфалт, но не навсякъде са подменени бордюрите с нови.

Доц. Ангелов настоя Община Русе да следи колко бързо се изпълняват и строителните дейности, които за него и колегите му на места се бавят твърде много. Пример бе даден с бул. „Придунавски“ и други места в града. Отправена бе и критика във връзка с организацията на строителните дейности, които затрудняват движението на много места, както става на ул. „Чипровци“.

Съветниците коментираха, че са подкрепили тегленето на кредит от 10 млн. лева през миналата година, но очакват да видят значително по – добро изпълнение.

Наред с това бе поставена темата с чистотата след завършване на строителните дейности и представителите на ВМРО призоваха да се извършва добро почистване от отпадъци и прах. Доц. Ангелов даде пример с бул. „Придунавски“ навръх 24 май и пр.

В контекста на предстоящото заседание на Общински съвет – Русе утре бяха коментирани още предложените докладни записки с местоположение на Коледния базар в района на Съдебната палата. Иво Пазарджиев вече изрази позиция по поставянето на скари на открито през миналата година, които с миризмата и музиката са предизвикали недоволството на магистратите. Той отново категорично се обяви против поставянето на скара пред сградата на съдебната власт, както и предлагането на еднотипни артикули в повечето павилиони – коледна украса, шапки и шалове. Пазарджиев настоя да се потърсят местни занаятчии и производители, които да предлагат коледни сладки, ръчно изработени украшения и прочие.

Общинският съветник Владо Владов акцентира върху предложението за 6 средищни училища в Община Русе през новата учебна година и разви тезата си за необходима промяна в разпределението на учениците от съответните населени места в посочените училища. Той се спря в детайли и обоснова нуждата от по – рационално използване на училището в кв. „Долапите“, което поема учещите от кв. „Средна кула“, а това може да стане и за други населени места от региона.

Сподели:

Още новини от деня