общински съвет

Общинските съветници от ГЕРБ с позиция за отложеното гледане на Общия устройствен план на Община Русе

Общият устройствен план на Община Русе е тема, която си заслужаваше тричасови дебати в зала на сесията вчера. Това е документ, по който ще се работи 20-30 години напред, затова е от изключително значение неговото обстойно обсъждане и последващо приемане, се казва в позиция на общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Русе.

Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, сме изключително удовлетворени от най-рационалното според нас решение, взето с мнозинство, а именно – да се оттегли точката за Общия устройствен план за доразглеждане и доработване. Това според нас се налага и заради създаденото напрежение, свързано с предприятията от зона „ТЕГРА“ от една страна и екосдружения от друга. За всички русенци и жители на общината, въздухът е тема от първостепенна важност.

Също толкова важно е и да се подкрепи икономиката и предприятията да продължат да се развиват. Удовлетворени сме и от факта, че успяхме да предизвикаме широка дискусия в зала и се чуха мненията на много експерти. Нека дадем възможност на експертния съвет да заседава прозрачно, което ще се случи следващия четвъртък, и да се убедим във всички гледни точки. Общинските съветници от ПП ГЕРБ активно взехме участие вчера в разискването на точката и ще продължим да настояваме за широк дебат по тази важна за граждани и бизнес тема.

Очакваме експертният съвет да излезе с позиция, която вярваме, че ще има необходимата тежест и на следващ етап ще спомогне гласуването на Общия устройствен план.

Не на последно място, благодарим на колегите от „Патриотите-ВМРО“ и лично на председателя на групата Асен Даскалов за далновидното предложение, както и на всички, които гласуваха за отлагане на точката, за да се вземе най-правилното решение.

Сподели:

Още новини от деня