Общинските съветници от "Патриотите - ВМРО, Глас народен" искат по - дълъг срок на договора за наем на басейна в Парка на младежта

Общинските съветници от „Патриотите – ВМРО, Глас народен“ искат по – дълъг срок на договора за наем на басейна в Парка на младежта

Удачно е да има по – дълъг срок за отдаване под наем на басейна в Парка на младежта, стана ясно по време на пресконференция днес. Позицията изрази общинският съветник от групата „Патриотите – ВМРО, Глас народен“ доц. д-р Севдалин Ангелов.

Поради изтичане на договора ще се определи начална цена за отдаване под наем на басейна в Парка на младежта. Според наетия независим оценител 5678 лева без ДДС ще е месечната наемна цена на съоръжението. В комисиите обаче съветниците са изразили позиции, че е удачно сключване на договор със следващия наемател не за 5, а за десет години. Така ще се даде възможност за по – големи вложения и по – добра услуга и възвръщаемост.

Относно годишните финансови отчети на общинските дружества доц. Ангелов коментира, че „Общински пазари“ ЕООД отчита добра печалба за поредна година. Той обърна внимание на Центъра по дентална медицина, който досега е отчитал сериозни негативи, но след смяната на управителя и поемането му от д-р Дачева се отчита печалба от 33 хил. лева. Той похвали д-р Дачева, която промени организацията на работа в дружеството и при наличието на толкова много частни стоматологични кабинети излезе „на плюс“. Това е добра атестация за дружеството и нашия град, коментира доцентът.

Другите дружества имат приходи, които позволяват реализация на проекти и др.

Траян Тотев припомни, че внасят с Ивета Георгиева ново питане относно състоянието на пешеходната алея в разделителната ивица на бул. „Цар Освободител“. Това е станало през 2016 и 2018 година. Съветниците изразиха неудовлетворение от неизпълнения ангажимент на кмета да се изгради пешеходната част до Автогарата, защото сега русенци вървят по новите велоалеи, а това е предпоставка за инциденти.

Сподели:

Още новини от деня