Общинският съветник Биляна Кирова ще има онлайн приемна за граждани

Общинският съветник Биляна Иванова представи работата си през втората година от мандата

Общинският съветник Биляна Кирова ще има онлайн приемна за граждани

Ето, че приключи и втората година от първия мандат на Биляна Иванова като общински съветник в ОбС – Русе. Както миналата година, така и сега тя представи пред гражданите на общината отчет за съвършеното.

Ето накратко последните 365 дни. Тя участва в 9 заседания на Общински съвет Русе, в които имаше 15 изказвания по различни точки от дневния ред.

Г-жа Иванова отправи 4 питания до кмета на Община Русе по различни въпроси: относно изграждането на нови зони за свободна разходка на кучета в кварталите и увеличаване размера на тази, находяща се на пл. Дунав. Тя получи потвърждение, че такива зони ще бъдат изградени, а малкото заграждение на пл. Дунав ще бъде разширено. От отговора, който получи за състоянието на скейтпарка в града ни, което създаваше много възможности за контузии на трениращите там младежи, стана ясно, че вече са заделени средства за изграждането на изцяло нов такъв. Относно липсата на паркоместа пред бл. Вела Благоева, където хората от години са принудени да паркират в зелените площи, бе обяснено, че ще бъдат изградени паркоместа по примера на Алея Възраждане до Парка на младежта. Нарушителите с паркиращи в Парка на младежта автомобили в района на тенис кортовете, се глобяват, а достъпът до зоната се осъществява при стриктен контрол.

Чрез позиция от името на групата на МК „БСП за България“ тя заяви, че категорично се противопоставят на фалшивите новини и медийното очерняне на личния живот на публични личности.

Г-жа Иванова бе включена в работната група, разглеждаща постъпилите предложения по Фонд „Граждански инициативи“, като работих и по съставянето на Правилника за неговото функциониране.

Започна работата и на комисията към Общински съвет, чиято задача е да подпомогне за ресоциализацията на лица, изтърпели наказание лишаване от свобода, условно предсрочно освободени или такива, с наложена пробационна мярка. Като неин член взех активно участие в заседанията й.

В последните дни на 2020 година заедно с колеги съветници от групата на МК „БСП за България“ и младежи социалисти бяха изненадани момичетата и момчетата от Общинските центрове за настаняване от семеен тип с елхички, коледна украса и подаръци.

Първата за 2021 година приемна на общинския съветник се проведе в платформите Viber и Skype, поради наложените противоепидемични мерки в страната.

Като общински съветник и кандидат за народен представител тя участва активно в множеството организирани срещи с граждани. На тях освен с вижданията на хората за бъдещето и развитието на страната, се запозна и с проблемите, на които се натъкват ежедневно в квартала, в който живеят. А за тях – проблемите, г-жа Иванова потърси решение заедно с общинска администрация.

Съветникът се включи се в акцията по залесяване, организирана от Община Русе и Гората.бг и с група социалисти ентусиасти засадиха млади дръвчета в кв. Долапите.

Тя се включи се в ежегодната инициатива на Младежко обединение в БСП Русе по случай Великден като заедно зарадваха 150 семейства с козунаци и други провизии.

Заедно с колеги съветници Биляна Иванова организира инициатива, свързана с разделното събиране на отпадъци като в един неделен следобед раздаваха листовки и разговаряха с русенци за ползите от разделното събиране и необходимостта опасните отпадъци от домакинството да се предават отделно.

Г-жа Иванова присъства на общественото обсъждане за изграждане на нова леярна в Русе. В резултат на проведените с гражданите разговори Общината не даде разрешение да се създаде тук новото опасно производство.

Извън организираните мероприятия и приемни, ежедневно се срещаше с много граждани, които имат нужда от помощ и съдействие, или просто от някого с когото да споделят идеите си за града. На всеки от тях тя се опита да помогна – на някои със съвет, на други като придвижва проблема им и настоява за скорошното му разрешаване от администрацията.

И през следващата година ще продължа да работя усилено и упорито в полза на русенци, да защитавам интересните им и да съдействам до колкото е по силите ми за решаване на техните проблеми, заяви Биляна Иванова.

Сподели: