Общинският съветник Деян Герасимов: Да, построиха го незаконно, преди да сключат договор по ЗОП дори, през април 2023 г.

С риск да им се завие свят на КЗК от решенията на кмета Милков и ОбС Русе, искам да добавя щипка сол в тази корупционна манджа, която ни се сервира, коментира общинският съветник от групата „Продължаваме промяната – Демократична България“ в ОбС – Русе Деян Герасимов.

Докато държавните органи се окопитят и се сезират за този вече свирен мач с “ТИР Паркинг Русе” ООД, администрацията на Милков плати да бъде изграден НЕЗАКОННО и т.нар. общински буферен паркинг, който трябваше да се оперира от Общината, която да получава приходи и същевременно да бъде един вид “балансьор” в тази монополна схема. Ама, като навлезеш в корупционното блато, трудно се измъкваш. А някои просто си се мажат с лечебна кал, заяви съветникът.

Да, построиха го незаконно, преди да сключат договор по ЗОП дори, през април 2023. Обаче, поради междуличностни провокации в рамките на екипа на г-н Милков, удариха на камък с потулването на схемата. Та, сезираха се те, наложи се да го засипят с пръст (не главите си, а паркинга), и ни лук яли, ни мирисали, издадоха разрешително за строеж на 3.12.23г. “Построиха и въведоха в експлоатация” 10 дка съоръжение в периода 03.12.23 – 04.01.24г. Ако си мислите, че само в Китай се строи скоростно, грешите, категоричен бе Герасимов.

Та, стигна се до миналата сесия, в която ни се представи доклад за невъзможността на Общината да оперира въпросния паркинг, естествено с мирис на тежка зависимост и корупция, завоалирани зад други измислени причини, от които най-малкото се прокрадваше некомпетентност.

В крайна сметка мнозинството си избра да пусне паркинга под наем, с тръжна процедура. По този начин г-н Милков се скрива зад решение на Общински съвет. Зададохме куп въпроси по докладната (линк в коментар), с които да провокираме у колегите ни в ОбС – Русе логичната мисъл, че на този търг няма вариант да се яви някой друг, освен свързан с “ТИР Паркинг Русе” ООД субект. И, че с гласуването на това решение стават съучастници, а не решават проблем както те ще ви кажат, посочи Деян Герасимов.

По същество не ни беше отговорено на нито един въпрос, но пък бяхме иронизирани вкупом от колегите и администрацията. Сега ги задаваме отново по реда, предвиден в правилника. Утре на сесия може да гледате отговорите на живо в YouTube канала, завърши той.

Сподели: