Ремонтира се пътното платно на Дунав мост 1

Общинският съветник Дилян Саманджиев: Част от такса „Дунав мост 1“ да постъпва в общинския бюджет

,,Отговорът, който получих е в стил, че харчим парите, но не знаем колко харчим. Няма конкретни цифри в отговора на министерството на транспорта, а и няма отговор на най-важния въпрос – колко средства влизат в държавната хазната от такса ,,Дунав мост-1‘‘. Признават, че трафикът в последните години нараства ,въпреки опита на българската и румънска страна да го облекчат, че се натоварва пътната инфраструктура въз основа на този трафик, както и че се харчат финансовите средства от таксата за републиканската мрежа, включително и в Област Русе. Но не знаят колко?!?

Поредният парадокс!

Аз съм убеден, че Община Русе трябва да взема част от тази такса и следващите дни ще пиша и до ,,АПИ‘‘, но този път с обратна разписка, защото и в Министерски съвет и в Министерството на благоустройството съм пратил въпросите и са регистрирани и само чакам отговор, а от ,,АПИ‘‘ – нищо, въпреки че съм писал и на тази агенция. Даже не са регистрирали документа.

Искам да покажа на русенската общественост каква е печалбата от такса ,,Дунав мост 1‘‘ и ако има воля в местното общество да си извоюваме част от таксата да се внася директно в общинския бюджет,ще бъде в полза на настоящите и бъдещи поколения за развитието на нашата община. Не може само София да взема, трябва и провинцията да се компенсира. В момента те вземат активите и ни оставят пасивите.

Прилагам отговора от министерството‘‘, каза общинският съветник Дилян Саманджиев.

Сподели: