Общинският съветник Дилян Саманджиев сигнализира за фонтан в лошо състояние в Парка на младежта

Общинският съветник Дилян Саманджиев сигнализира за фонтан в лошо състояние в Парка на младежта

В Парка на младежта се намира фонтан,който е в много лошо състояние, сигнализира кмета на Община Русе Пенчо Милков общинският съветник Дилян Саманджиев днес.

„Той е нелицеприятна гледка за минаващите около него,намира се на една от главните алеи в парка. В него има различни бутилки, маски ,салфетки, листа, клони и т. н. Реално се използва за по – голям кош за боклук. Не функционира от години, а е част от красотата от парка и ако се възстанови ще кореспондира с красотата на ,,Вазата‘‘ която се намира в началото на същата алея. Така и част от самия парк ще носи друг дух“, казва общинският съветник.

,,Това е важна емблема за Парка на младежта,а и като цяло за Русе. Определено гледката е неприятна за минаващите и ще направя всичко, което по силите ми,този фонтан да се реставрира. Може би ще направя предложение, когато дойде време за приемане на бюджета или ако има актуализация, но първо трябва да се направи и оглед от специалисти, за да се види какъв финансов ресурс ще трябва. Естествено, ще търся и подкрепа от група, за да може това да се приеме положително от повечето общински съветници. Аз предполагам, че няма да има проблем в това‘‘, подчерта Дилян Саманджиев.

Сподели: