Орлин Дяков

Общинският съветник Орлин Дяков пита кмета за Алеята на джаза и табелите за таксиметрови стоянки

Общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ Орлин Дяков отправи две питания към кмета на Община Русе по повод неизпълнени решения на Общинския съвет от миналата година.

Едното питане е за неизградената все още Алея на джаза, а другото за липсата на обозначителни табели на местостоянките за таксита, което става причина за налагане на глоби на таксиметрови шофьори, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ в Русе.

През 2023 г. Общинският съвет взе решение за изграждане на „Алея на джаза”, на която да бъдат поставени възпоменателни знаци за легендарните джаз музиканти в града ни. Проектът на знаците е бил предоставен безплатно на общината, също така и мястото за разполагане е определено. Какви действия се извършват за изпълнение на това решение на общинският съвет и има ли поставени срокове за изпълнение на проекта, пита Дяков.

С решение на сесия на общинския съвет от 21.09.2023г. бяха определени нови таксиметрови стоянки в града. За съжаление до сега не са поставени обозначителни табели на необходимите места. Това създава проблем на таксиметровите шофьори и създава предпоставки те да бъдат глобявани. Няма ясна причина, след прието решение на общинският съвет обозначителните табели да не бъдат поставени. Кога ще бъдат поставени и кой ще отговаря за понесените щети от таксиметровите шофьори, след близо 5-месечното забавяне на изпълнението на решението на Общинския съвет, е второто питане на Орлин Дяков.

Очакват се отговорите от кметската администрация да бъдат предоставени писмено и устно на предстоящата сесия на 29 февруари 2024г.

Сподели: