РУСЕ -102-Милен Боев - СНИМКА

Общинският съветник от ПП „Възраждане“ в ОбС – Русе Милен Боев постави 2 сериозни проблема по време на заседанието на комисията по образование, наука, иновации и дигитализация

Общинският съветник от ПП „Възраждане“ в ОбС – Русе Милен Боев постави 2 сериозни проблема по време на заседанието на комисията по образование, наука, иновации и дигитализация. В точка „Други“ той настоя да се потърсят механизми на местно административно ниво за ограничаване използването на телефон по време на час.

По думите на общинския съветник то на учебният процес, понижава концентрацията на внимание и има заразителен характер и при другите ученици. Във връзка с този проблем има родители, които абдикирват, учители също. В заключение чакат от „психолога“ да направи чудеса …, коментира Милен Боев.

Детската-юношеската психика не е мръсна дреха, която може да се изпере в пералнята за час и половина…, подчерта той.

Г-н Боев настоя за превенция и контрол на деца, младежи и възрастни, които карат тротинетки със силна скорост, по улици и тротоари, по пешеходни пътеки, като не се спазват елементарни правила за безопасност на пътя. По този начин се създават предпоставки и за инциденти.

Небрежието, което проявяваме към децата и младежите, ще се проектира в бъдеще и ви уверявам, че няма да ни хареса, категоричен бе общинският съветник от групата на ПП „Възраждане“.

Той изрази удовлетворението си, че тези две точки предизвикаха ползотворна дискусия, като се и маркираха определени стъпки по казусите.

„В кошерът има мед, защото има ред“, припомни известната мъдрост Милен Боев.

Сподели: