Мариян-Димитров-1536x1024-1

Общинският съветник от ПП „Възраждане“ Мариян Димитров ще направи питане относно дупка до блок „Ледена езеро“

На 27.06.2024 г., на заседанието на Общински съвет – Русе, председателят на групата общински съветници от ПП „Възраждане“ в ОбС – Русе Мариян Димитров ще направи питане на тема: „Относно голяма и опасна дупка в пътната настилка след ремонта извършен от „В и К“ ООД – Русе в кв. „Дружба“ – 1, до бл. „Ледено езеро“ Б, вх. А .

На 13 май 2024 г. работещи граждани в телевизия TVN са изпратили сигнал  до кмета Пенчо Милков относно голяма и опасна дупка в пътната настилка след ремонта извършен от „В и К“ ООД – Русе в кв. „Дружба“ – 1, до бл. „Ледено езеро Б, вх. А – с административен адрес  ул. „Студен кладенец“ № 14, която стои неасфалтирана повече от 6 месеца.

След дъжд положението става още по трагично, тъй като дупката, която заема 3/4 от пътното платно, се пълни с вода и изнервените шофьори се опитват да я заобиколят, а потокът на превозни средства в този участък е доста голям, което е предпоставка за допускане на пътно транспортно произшествие.

Сигналът е подаден в специално създадената от кмета Пенчо Милков преди години, за улесняване на комуникацията между гражданите и администрацията на общината, група във Фейсбук с наименование „Сигнали към Община Русе“

Не само, че няма реакция от страна на общината по сигнала подаден преди месец за проблем възникнал преди повече от 6 месеца, но и подателите на сигнала от телевизия TVN са били блокирани и оставени без достъп от модератора на групата, а сигналът им въобще не е бил допуснат от същия до публикация.

                  Искам да задам на кмета Пенчо Милков следните въпроси:

  1. Информиран ли сте за подадения до общината сигнал от граждани

работещи в телевизия TVN относно голяма дупка в пътната настилка до    бл. „Ледено езеро Б, вх. А, в кв. „Дружба“ – 1?

  • Разпореждали ли сте на модератора на Фейсбук групата с

наименование „Сигнали към Община Русе“ да блокира тези или други граждани подаващи сигнали към администрацията на общината?

  • Кога ще бъде асфалтирана тази голяма и опасна дупка създаваща

изключителни затруднения и дискомфорт на живеещите в кв. „Дружба“ – 1?

Сподели: