симеон иванов

Общинският съветник Симеон Иванов представи първите си впечатления от работата в ОбС – Борово

симеон иванов

Новоизбраният общински съветник от групата на местна коалиция „БСП за България” (политическа партия „Движение Гергьовден“, КП „Левицата!“) в ОбС – Борово Симеон Иванов представи основните акценти от работата си и тази на колегите след провеждането на местните избори.

Той информира избирателите какво се случва с борбата, която заедно поведоха за бъдеще без страх, т. е. борбата за Нашето бъдеще.

„Както знаете, загубихме на балотаж, битката за кмет на община Борово-загубихме с малко гласове разлика, в последните часове.., но всъщност спечелихме! Победата е пирова и времето ще го покаже! Приятели, аз и още трима, неподвластни на миналото и необременени от него личности, към днешна дата сме общински съветници в Общински съвет – Борово (ОбС)! Като такива, гарантираме, че ще бъдем Вашите представители (или поне на почти 47%от гласувалите) и ще сторим законово възможното, поетите от нас в хода на кампанията ни ангажименти да станат реалност“, подчерта г-н Иванов.

На 27 ноември от 14 часа се проведе заседание за сформиране на постоянните комисии към ОбС. След сформирането им веднага от 15 часа се проведоха и първите им заседания по предвидения дневен ред на предстоящото на 29 ноември редовно заседание. Търпеливо изчаках да бъдат публикувани протоколите от от посочените заседания на комисиите на 27 ноември и последвалото заседание на 29 ноември, посочи г-н Иванов.

С изумление и изненада констатирам, че моите изказвания и отправени въпроси, касаещи определяне възнагражденията на съветниците и това на предедателят на ОбС, към Кмета на община Борово и председателя на ОбС, както и техните обяснения въобще не са отразени, подчерта общинският съветник.

Единствената следа за наличие на състоялите се на 27ноември (по време на комисиите) дебати по темите от дневния ред е, че на гласуването 3-ма съветника са се въздържали и то в протокола от последвалото на 29 ноември заседание.

Държа да знаете, че в разразилите се, непротоколирани дебати, лично настоявах за прецизиране и надлежно обективиране на отработените часове на председателят на ОбС при формиране на възнаграждението и отпуска му, добави г-н Иванов.

Изтъкнах, че този модел на заплащане и работа на две места, макар и на ръба на закона е нецелесъобразен и морално укорим пред жителите на община Борово-нещо, което предварително знаех от Вас (жителите)и поех ангажимент да повдигна!

Неотразените дискусии за заплащането на съветниците също бяха интересни, отбеляза Симеон Иванов.

След предварително набиране на данни от цялата област Русе, искам да ви уведомя, че те са най-ниските и не са променяни от години. Казвайки това, без да бъда оставен да развия тезата си, бях прекъснат от кмета, че ще фалираме общината, при което предложих да работим безвъзмездно или за символична сума, след като 13-те минимални възнаграждения на съветниците ще доведат общината до фалит?! След гласуване това бе отхвърлено – също неотразено, възмути се общинският съветник.

Приятели, сами преценете дали така създадените условия, позволяват на нас, съветниците, да работим прозрачно, да бъдем коректив на кмета и проводник на вашите питания и искания, изрази позицията си Симеон Иванов.

Водени от това и от обещаното пред Вас, на заседанието на 29 ноември, г-н Пламен Ламбев предложи настоятелно да се намери начин заседанията и/или комисиите да се предават на живо! Такава практика има в 6 от 8-те общини в област Русе. Технически е абсолютно осъществимо и специално създаването на канал в Ютюб е свързано с пренебрежим финансов ресурс и със сигурност няма да доведе до фалит на общината (вече съм във връзка с други общини и съм готов да съдействам)!!! Обратното би означавало, че няма управленска воля и се поддържа информационно затъмнение и преекспониране на фактите, поясни Симеон Иванов.

Той потвърди заявената позиция, че с колегите си ще бъдат конструктивна и градивна опозиция и ще подкрепят всички добри за развитието на община Борово предложения, но същевременно ще бъдат безкомпромисни към подобни опити за удобно изкривяване на истината.

Съветникът ще продължи да информира избирателите за работата на ОбС и действията на групата, тъй като са пряко избрани от хората.

„Вие сте нашите работодатели и трябва да знаете какво, как и защо се случва“, заяви Симеон Иванов.

Ps. Протоколите( с номера 2 и 3), може сами да намерите на официалният сайт на община Борово, раздел Общински съвет.

Сподели: