симеон иванов

Общинският съветник Симеон Иванов: Сега разбирате ли още веднъж, защо мотото ни е „За бъдеще без страх“

На 19.02.2024 г. обсъдихме (поне опитахме) и приехме бюджет на община Борово, сподели общинският съветник от МК „БСП за България” (политическа партия „Движение Гергьовден“, КП „Левицата!“) Симеон Иванов. Имаше и други точки, които може да разгледате на сайта на общината, добави той.

„Направо на темата. Съвсем отговорно споделям, че докато не започнат преките излъчвания на комисиите и сесиите (става задължително със закон от юли – няма измъкване вече), както и да се опитвам да пресъздам с думи работната атмосфера, няма да успея! Сами преценете. В началото взех думата като лидер на нашата група съветници, имам това право по Правилник, с идеята в аванс да съобщя, че ще подкрепим бюджета. Имахме забележки, но и ясното знание, че кметът е в правото си да разпределя средства в рамките на закона, коментира общинският съветник от МК „БСП за България” (политическа партия „Движение Гергьовден“, КП „Левицата!“) Симеон Иванов.

Направих го, като приветствах и отбелязах положителните моменти според нас и работата на администрацията по него, но „грешката“ ми беше, че се осмелих (думата е неслучайна) да посъветвам кмета да помисли за футболен отбор на гр. Борово след като заделяме средства за други два, посочи Симеон Иванов.

В отговор чух истории за миналото величие на ФК Борово и как няма бъдеще, защото няма деца и т. н. Беше ми предложена „Елка“ (има се предвид калкулатор, може би), да смятам, че не разбирам и т. н.

Светослав Георгиев – общински съветник от нашата група пък бе обвинен как искал по 100 лв. на мач, а Георги (неговия братовчед, може би) също. Когато обаче Светослав влезе (беше закъснял) и щеше да поиска обяснения от кмета, той излезе. Преди да излезе, пак се осмелих да навляза в конкретика за финансирането на читалища, дружинки, зоопарк и др., както и да попитам кога в крайна сметка г-н кметът ще благоволи да ни презентира програмата си за управление за мандата, както е по Правилник (в тримесечен срок след полагането на клетва т. е срокът бе 09.02.2024г.).

В отговор на висок тон ми се каза, че когато си искал щял да ни запознае с програмата и за него не важи срока и забележете – ДА ПРЕСТАНА, ЗАЩОТО ЩЯЛ ДА ИДЕ И ДА ВЗЕМЕ ПОДГОТВЕНА ПАПКА ЗА МЕН И ДЕЛАТА МИ!!! Представяте ли си, какви похвати, какви опити за психологическо влияние!ПАПКА!!! Казах му да вади каквото има – сега е момента пред хората! Ще ви кажа какво има – едно голямо нищо! Едно АДМИНСТРАТИВНО дело, което АЗ водих срещу мое уволнение и загубих. Забележете АЗ водих, ако не бях подал иск, нямаше да има и дело!

Приятели, не прецених обаче конюнктурната и политическа обстановка, породила уволнението ми, както и обусловените от тях причинно – следствени връзки и особеностите на съдебната система, които взеха да стават обществено достояние напоследък. Веднъж завинаги трябва да стане ясно, че това породи плащане единствено само на разноските по делото, които пак АЗ настоявах да бъдат направени в отчаян опит на търсене на конюнктурно изкривената истина. Надявам се, че тази ДЪВКА в устите на моите опоненти с това ще приключи!

Затова съзнателно се вкарах в този обяснителен режим (чух, че дори съм бил в Ловешкия затвор, апропо)!!!

Да се върна на заседанието – съвсем овладяно отговорих, че нямам какво повече да добавя и нека всеки интелигентен и ОБРАЗОВАН човек си направи изводите, вкл.и присъстващите!ВИЕ, НАПРАВИХТЕ ЛИ ГИ СЛЕД ПРОЧЕТЕНОТО?!

Изяснява ли ви се ситуацията, октомври месец беше скоро…

Обезпокоителното, приятели е, че всичко това се случва на официално публично събитие пред редица авторитетни обществени личности – това показва съзнателна демонстрация на вече вкоренено чувство и поведение на недосегаемост и безнаказаност.

Сега разбирате ли още веднъж, защо мотото ни е ЗА БЪДЕЩЕ БЕЗ СТРАХ? Ще спра дотук, но няма да спра да бъда Вашия глас в общината, търсещ истината и съблюдаващ законите и сроковете!

P. S. Вече не се учудвам, че нищо от горенаписаното не е протоколирано, заяви Симеон Иванов.

Сподели: