траян тотев

Общинският съветник Траян Тотев призова за ранно обучение на децата по разделно събиране на отпадъци

Общинският съветник от групата „Патриотите – ВМРО“ в ОбС – Русе Траян Тотев отправи питане към общинската администрация, в което поиска да получи информация относно броя на съдовете за разделно събиране на отпадъци, находящи се в училищата и детските градини на територията на Община Русе. Считам, че ако няма поставени такива към настоящия момент, Община Русе следва да предприеме необходимите действия за поставянето им. Подобни инициативи биха способствали за повишаване културата на русенските деца от най-ранна възраст.

Надявам се, че с подобни действия ще помогнем в близко бъдеще да има повече хора, които събират своите отпадъци разделно. Това ще допринесе за по-чиста и приветлива градска среда в бъдеще, подчертава съветникът и търси отговори на следните въпроси:

  1. В кои училища и детски градини на територията на Община Русе са поставени съдове за разделно събиране на отпадъци?
  2. Има ли възможност за поставянето на съдове за разделно събиране на отпадъци в училищата и детските градини на територията на общината, където такива липсват?

Заместник – кметът на Община Русе Енчо Енчев заяви в отговор, че в близост до учебните заведения има разположени съдове за разделно събиране на отпадъци от опаковки. В 10 от тях има малки съдове за разделно събиране на отпадъците, предоставени по различни инициативи. Такива има в ДГ „Здравец“, СУ „Й. Йовков“, СУ „Възраждане“, СУ „В. Левски“, ОУ „Отец Паисий“ – Русе и др.

Вижте повече във видеото.

Сподели: