Общинският съвет на БЧК - Русе ще помага на нуждаещите се за Великден с кампанията "И ти си важен"

Общинският съвет на БЧК – Русе ще помага на нуждаещите се за Великден с кампанията „И ти си важен“

Време за прочитане: 2 мин.

На 15 април 2021 г. се проведе първото изнесено заседание на новоизбрания общински съвет на БЧК – Русе за мандат 2021 – 2024 с Председател г-жа Алисе Муртезова. Членовете на Общинския съвет на БЧК – Русе с пълно мнозинство приеха плана на заседанията за 2021 г. Бяха разгледани различни дейности, които са се реализирали на територията на Община Русе. Беше поставен акцент върху ваксинацията срещу КОВИД – 19 на желаещите бездоми и скитащи лица, посещаващи Центъра за подкрепа, консултаци и социално включване на бездомни и скитащи лица на Обл. С на БЧК – Русе, като едно от изключитело важните актове на хуманизма в действие.

Бе отчетен и като добър жест на внимание отбелязването на  7-ми април 2021 г. – Професионалния празник на здравния работник и Световния ден на здравето. Поднесени бяха поздравителни адреси и картички  изработени от доброволците на БМЧК – Русе в знак на признателност към медиците за неуморните усилия в спасяването на човешкия живот в условията на пандемия от КОВИД – 19.Пред трите лечебни заведения –  УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“, УМБАЛ „КАНЕВ“ и СБАЛПФЗ „Д-Р Д. ГРАМАТИКОВ“ – Русе, младежите поздравиха медиците за празника и предадоха дарение от сладки и кафе, с което поне малко да усмихнат дългите и напрегнати часове, посветени на мисията да оказват адекватна здравна грижа на  всички нуждаещи се.„БЛАГОДАРИМ ВИ“ беше надписа, който доброволците държаха в ръце буква по буква с признателност пред неистовите усилия на всички здравни работници, а служителите в Областния съвет на БЧК – Русе сведоха глави в знак на поклон.

Друг акцент в заседанието бе и въведеното от Националното ръководство на БЧК дистанционна курс по първа долекарска помощ при пътнотранспортни произшествие за кандидат – шофьори, които бе пилотно апробиран в няколко областни организации на БЧК, сред които бе и Русенската. В условия на бързо променящата се епидемиологична обстановка този иновативен курс, съчетаващ интеракцията на електронната  и пратически среда ще отговори на изискванията за реакция при кризисната пандемична ситуация.

Бяха обсъдени и различни идеи за отблезяването на 8 май Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец, които съчетават в себе си елементи на презентационите техники на различни Червенокръстки дейности, в съчетание с тръжественото награждаване на наши отличили се доброволци през 2019 и 2020 г. 

По предложение на Председателя на Общинския съвет на БЧК – Русе г-жа Алисе Муртезова бяха обсъдени дейностите, свързани с организирането на Великденска фондонабирателна кампания под надслов „И ти си важен“. Целта на кампанията е да бъдат набрани средства за закупуването на хранителни пакети за хора и семейства в нужда, които да почувстват топлината на протегната човешка ръка. Съдържанието на всеки един хранителен пакет ще бъде: козунак, олио, захар, ориз , брашно и натурален сок.

Надяваме се повече хора да подкрепят тази кауза на доброто, за да бъде претворен пламъка на милосърдието  и  да бъде създадено  чудото за тези, който има нужда от нас в тези трудни времена.

Сподели:

Още новини от деня