Общински съветник пита кмета дали ще се монтират преградни пана на кръговото кръстовище при булевардите "Липник", "Цар Освободител" и "Генерал Скобелев"

Общински съветник пита кмета дали ще се монтират преградни пана на кръговото кръстовище при булевардите „Липник“, „Цар Освободител“ и „Генерал Скобелев“

В района на реконструираното кръгово кръстовище при булевардите „Липник“, „Цар Освободител“ и „Генерал Скобелев“, от страната на спирка „Оборище” и от към Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев”, поради липса на ограждения и избран от граждани за най-кратък път – много русенци преминават през натовареният бул. „Цар Освободител”.

Според мен стойността на оградата, която трябва да се монтира, няма да бъде по-скъпа от живота на гражданите. Нека не чакаме следващ смъртен случай за да се предприемат мерки.

Напомням, че десетки, а може би дори стотици граждани ежедневно пресичат в нарушение. Нека не чакаме, а покажем че живота на русенци е най-важен.

Във връзка с изложеното по горе общинският съветник от групата „Патриотите – ВМРО, Глас народен“ Траян Тотев пита кмета на Община Русе дали счита за необходимо монтирането на продължение на оградата от двете страни на бул. „Цар Освободител”, с което да се прекрати преминаването на граждани през натоварения булевард, както и в какъв срок ще се предприемат мерки по монтиране на ограда.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"