Общински съветник търси отговорност за изоставен парк в село Тетово

Общински съветник търси отговорност за изоставен парк в село Тетово

За първи път в съвременната история на Общински съвет – Русе общински съветник отправя питане към кмет на кметство. Поводът за това е отдавна изоставеният парк, намиращ се на територията на село Тетово.

Ивета Георгиева, общински съветник от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ изразява своето възмущение от немарливото отношение на кмета на селото Невяна Атанасова по отношение на намиращия се в близост до ОУ „Отец Паисий“ парк.

Според нея до 2003 година въпросната зона е била добре поддържана от местното кметство, но с встъпването в длъжност на новоизбраната Невяна Атанасова, тогава кандидат за кмет от листата на „Професионалисти за просперитет на Русе“, а след това предложена и избрана последователно за кмет първо от БСП, а след това и от ГЕРБ, нещата са се променили в негативен план.

Вече близо 15 години липсва каквато и да било ангажираност от страна на местната власт за облагородяването или връщането на въпросната местност към някогашният ѝ вид, а местните жители си спомнят времената, когато там е функционирал дори и плувен басейн.

В момента да се достигне до плувното съоръжение е почти невъзможно, тъй като всичко около него е превзето от дива растителност.

„Само хората, които помнят съществуването на парка могат да предположат, че това беше парк, а не гора.“ – казва общинският съветник.

В нейното питане до кмета на кметство Тетово, Ивета Георгиева се интересува конкретно от действията, които Невяна Атанасова е предприела след нейното избиране, за поддръжката на парка. В тази връзка от 2003 година към настоящия момент като общински кметове се смениха Елеонора Николова, Божидар Йотов и Пламен Стоилов, но от това, което се вижда като резултат, изглежда, че Атанасова не е търсила тяхното съдействие, за да се осигури финансиране за поддържка и модернизацията на въпросната зона в село Тетово, нито е правила опити да инициира процедура за отдаване под наем или на концесия на бившия плувен басейн, намиращ се в парка.

Отговорът на кмета на Тетово на поставените от Ивета Георгиева въпроси, следва да бъде даден в писмена и устна форма на предстоящата идната седмица сесия на ОбС-Русе.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"