Общински съвет - Ветово заседава сега на разклона за Писанец

Общински съвет – Ветово заседава сега на разклона за Писанец

В 09:30 часа в знак на протест срещу безобразното състояние на републиканската пътна мрежа на територията на община Ветово, Общински съвет – Ветово започна своето 56 – то редовно заседание на републикански път III-2001, км. 0+000, на кръстовището с международен път Е-70 Русе – Варна /разклона за с. Писанец/. /на снимката тази сутрин/ Това е втора подобна инициатива. В края на миналия месец съветниците заседаваха на изхода на град Ветово в посока Глоджево.

За целта бе изпратено съобщение до министъра на регионалното развитие и благоустройството. Копие бе изпратено до министъра на вътрешните работи и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Общинските съветници приеха специална декларация за състоянието на пътната мрежа с призив към съответните министерства и компетентни териториални структури.

Общински съветници от град Ветово и жители от населени места от общината блокираха тази сутрин за кратко пътя Русе -Разград, край разклона за Писанец, като играха хоро. По този начин те изразиха своя протест срещу лошото състояние на републиканската пътна мрежа на територията на община Ветово и поискаха да се предприемат спешни мерки – основен ремонт, а не само кърпене на дупки.

Председателят на Общинския съвет д-р Мехмед Мехмед заяви, че текущите ремонти няма да решат проблема, тъй като след зимния период дупките ще се появят отново. От Областното пътно управление изпратили отговор на зададените въпроси, но те не удовлетворявали напълно исканията на ОбС.

Сподели: