Общински съвет – Ветово прие обръщение към общинската администрация

Време за прочитане: < 1 мин.

Общински съвет –Ветово при по време на редовното си заседание обръщение до общинската администрация. В него се казва: „Община Ветово от години се раздира от скандалите, предизвиквани от неправомерните действия на кмета на общината, засягащи всяка една сфера на местното самоуправление и администрирането на дейностите, свързани с функционирането на тази част от държавната власт.

Неизпълнените СТОТИЦИ решения на Общински съвет –Ветово; незаконното разходване на публични средства за СТОТИЦИ ХИЛЯДИ левове; допускането на активно ЗАМЪРСЯВАНЕ на въздуха и почвата; УНИЩОЖАВАНЕТО на общинска собственост –както сгради, така и земеделски земи; целенасочено ЛИШАВАНЕ на жителите и гостите на общината от адекватна инфраструктура; непрестанните опити за ПРЕЧЕНЕ на органа на местно самоуправление в неговата ежедневна дейност; ТЪРГОВИЯТА с влияние и конфликт на интереси се извършват под благосклонния поглед на служителите на многобройните държавни институции, създадени и предназначени именно за недопускане и прекратяване на цялата палитра незаконни действия, изброени по-горе.

В резултат от продължаващото дълги години гореописано действие, към настоящия момент е налице една община с разбита довеждаща инфраструктура, постоянно смаляваща своите териториални граници, в които безстопанствеността се шири необезпокоявана и е на път да унищожи това, което е оцеляло до момента – вярата на нашите съграждани в българските институции и желанието им да живеят спокойно и достойно на нейна територия.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Липсата на адекватни действия спрямо многобройните нарушения в общината е цинично спрямо нашите жители, грубо нарушава Конституцията и законите на страната и лишава над 13000 български граждани от правото им на достоен живот. Опомнете се!“

Сподели:

Още новини от деня