дом възраждане община русе

Общият брой на диагностицираните с коронавирусна инфекция в дома за стари хора „Възраждане“ остава 93-ма души

Общият брой на диагностицираните с коронавирусна инфекция в дома за стари хора „Възраждане“ остава 93-ма души, като от тях девет са от персонала. Понастоящем 19 обитатели се намират на болнично лечение. 14 от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а други двама в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 23-ма души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, а други четирима души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация. От персонала на болнично лечение остава само 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт, а под домашна изолация са други трима души – една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент.

Така, общият брой на излекуваните в социалното заведение е 36, като 31 от тях са обитатели на дома.

За съжаление за последните няколко седмици починаха седем от обитателите на социалната институция. Всички те бяха с положителни резултати от PCR тестове за коронавирус и бяха хоспитализирани в различни лечебни заведения в Русе.

От извършена през вчерашния ден проверка на място от страна на Регионалната здравна инспекция е констатирано, че в дома за стари хора се спазват необходимите мерки за превенция и контрол на COVID-19. За персонала са осигурени лични предпазни средства, а за обитателите ръкавици и маски за многократна употреба. На всеки етаж е осигурен отделен персонал за обслужване на потребителите. Храненето е организирано по стаите в съдове за еднократна употреба. Забранени са свижданията и достъпа на външни лица, както и приема на нови потребители.

Сподели:

Още новини от деня