вирус

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Област Русе е 263

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на областта са констатирани пет нови случая на коронавирус. Става дума за четирима мъже и една жена на възраст между 31 и 79 години. Трима от тях са хоспитализирани, а останалите двама са на домашна изолация. Под домашна карантина се намират 31-годишна жена от гр. Русе, както и 74-годишен мъж от село Пиперково. За момента те са в добро състояние и нямат сериозни оплаквания.

Другите трима мъже съответно на 33, 63 и 79 години са от градовете Борово, Бяла и Русе и са на болнично лечение. Всички те са в стабилно състояние, като мъжът от Бяла, който е на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, е с двустранна бронхопневмония. Останалите двама пациенти на 33 и 79 години са съответно на лечение в двете университетски болници „Медика Русе“ и „Канев“.

В Единния информационен портал относно COVID-19 е обявен още един случай от област Русе, но всъщност става дума за възрастна жена, която живее в област Пловдив, но по лична карта се води в Русенско.

Сред добрите новини е, че за последните 24-часа още двама души от областта са преборили COVID-19.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 263, като активните случаи са 108. От тях 35 са на болнично лечение, а другите 73 са под домашна изолация.

Сподели:

Още новини от деня