За 11 февруари е обявен жълт код за силен вятър в Русенска област

За 11 февруари е обявен жълт код за силен вятър в Русенска област

Предупреждение от първа степен за опасно силни пориви, със скорост на места 90 км/ч , е в сила в цялата страна.

Предимно слънчево ще бъде днес в повечето райони от страната, но от северозапад облачността постепенно ще се увеличава. Ще продължи да духа слаб и умерен югозападен вятър и максималните температури за пореден ден ще са необичайно високи – м/у 13° и 18°, в София – 13°.

През нощта в Западна и Централна България облачността ще е вече значителна, в северозападните части ще има валежи от дъжд. Минималните температури в повечето райони ще са между 5° и 10°. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, който още преди обяд ще започне да се ориентира от северозапад, първо в Западна, а привечер и в Източна България, и ще се усили.

Ще преобладава облачно време, от запад на изток ще има превалявания, все още от дъжд. Максималните температури ще бъдат от 8° до 18°, но вечерта и през нощта срещу петък, със започващото застудяване, дъждът по високите полета на Западна България ще преминава в сняг, но очакванията са бързо да спре.

Много ветровито ще бъде и в планините, където ще духа силен, временно бурен югозападен вятър, който след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от северозапад.

Сподели: